A VÖRÖS HEGY IZGALOMTÚRA

5 nap és 4 éjszaka
OTT, AHOL CSAK A MADÁR SZÁLL...
Egyéni túra, kizárólag 2 fő részére


Ez a túracél az, amiről tán a legkevesebbet lehet a szavakba önteni, ám az élménytára annál gazdagabb! A természet egy nagy ámulni valója a Bangkoktól 700 km-re, észak-keletre eső, az iszán síkságból kiemelkedő, 300 m magas, vörös homokkő hegy. A hegycsúcson remete életmódot választott buddhista szerzetesek telepedtek meg. Az általuk építtetett fapalló járdákon lehet a hegyet csigavonalszerűen egyre magasabbra és magasabbra jutva megjárni. Az út felettébb izgalmas! Az átjárók néha egészen szűkösre keskenyednek, alkalmasint 50-60 cm a szélességük, miközben alattad 200 m a mélység, s a fakorlátba kapaszkodván érzed, hogy az ingatag...
A dzsungel közepén vagy, s ha szétnézel nem is látsz mást. Egy filmben fogod magad érezni!
A pallójárda útvonalán eközben mesés látnivalók tárulnak eléd. Hasadékok, szentélyek, tisztások egy-egy szerzetes kunyhójával, vadméhek birodalma, csörgedező vízerecskék. A hegy egyik oldalát tűzi a napsugár, míg az északi oldala gyönyörű, zöld mohaszőnyeggel bevont.
És Te gyönyörködsz ott, ahol csak a madár száll! Bangkokból idáig eljutván, útközben látnivaló akad bőven: A Mekong folyamvonala mentén meg-megállva sűrűn kattog majd a fényképezőgéped. Ez a túra a legegyedibb uticél. Az igazán talán úgy fogalmazva: A vagány, felfedező stílusúaknak való kaland!


Irj egy email –t ide : gabor.thailand@gmail.com
 

 

   Gab Gall        Web2: www.thaifold-gabibacsival.hu